Αυθαίρετες σκέψεις ενός περιπλανώμενου μυαλού

Για εμάς τους λαϊκούς!

Powered by eSnips.com

Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Φαρισαϊσμού συνέχεια

Ωραία, τώρα που τοποθετήθηκαν στο θέμα του ποδοσφαίρου οι τρισμέγιστοι πολιτικοί μας και αφού μας έδωσαν τις τεράστιες προτάσεις τους, το πρόβλημα της βίας λύθηκε. Αφού το είπε η Στάη και ο Παυλόπουλος ρε παιδί μου το θέμα λύθηκε, ώρα να ξαναξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Να διαλυθούν οι ΠΑΕ (Παπαρήγα speaking), να διαλυθούν οι οργανωμένοι σύνδεσμοι (Υπουργός Μακ. Θράκης speaking)
και άλλες τέτοιες παπαρολογίες που συνήθως λένε οι πολιτικοί που με τόσο θέρμη θα υποστηριχθούν στις εκλογές του χρόνου.

Το πλάνο της κυβέρνησης, 16 μέρες χωρίς αθλητική δραστηριότητα και νέα μέτρα από την νέα χρονιά αλλά Ιταλία. Σε ελεύθερη μετάφραση; Ας περάσει το Πάσχα να το ξεχάσουν τα κανάλια και τους φιλάθλους ποιός τους μαμάει. Εύκολα ξεχνάει ο Έλληνας βρε αδερφέ. Θα απαγορευθούν λέει οι φίλαθλοι στα ακατάλληλα γήπεδα. Μα όταν στην Ιταλία μιλάνε για ακατάλληλα γήπεδα, μιλάνε για γήπεδα, ούτε για γιαπιά ούτε για χωράφια. Γιατί για χωράφια μιλάμε στην Ελλάδα. Από υποδομή σκίζουμε. Αν πραγματικά θέλανε να πάρουν μέτρα δεν θα λέγανε τέτοιες αλοφροσύνες. Ηλεκτρονικά εισιτήρια; Ναι καλά, last year. Κάμερες; Έχει να πέσει ξήλωμα που θα πάει σύννεφο. Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν στις μεταξύ τους συζητήσεις μας προσφονούν ως ζώα ή ως ηλίθιους.

Οι πολιτικοί δεν κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο; Τα καμώματα του Κοσκοτά ποιός τα μπάλωσε; Τα καμώματα του καπετάνιου πριν από αυτόν; Ποιος τοποθετεί τους "μεγαλομέτοχους" στις ΠΑΕ; Ποιος μέσα σε μία νύχτα βάζει σε μια τάξη τα ασυμάζευτα; Οι βουλευτές δεν τα κάνουνε; Ο Βενιζέλος δεν υπερασπίστηκε στα δικαστήρια τον ΠΑΟΚ και στην πρώτη του τετραετία βγηκε πρώτος σε ψήφους στην περιφέρεια του; Ο Ιωαννίδης δεν το έριξε στο Αριανηλίκι και βγήκε περπατώντας; Ο Φασούλας τι έκανε στον Πειραιά; Ο Λιάνης; Χειραγωγούν τον αθλητισμό προς δικό τους ώφελος κι μας πουλάνε φούμαρα ότι θέλουν να τον γιατρέψουν; Είναι σαν να μου λες ότι το κράτος θέλει να καταπολεμήσει το κάπνισμα και το αλκοόλ από την στιγμή που το 75% της τιμής τους είναι φόρος του κράτους!

Νομίζετε ότι η βία στη βία απότελεί λύση στην κοινωνία που δημιουργήσατε; Νομίζετε ότι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών γίνανε γιατί τους αρέσει η κρεπάλη; Αυτό που τους παραδώσατε δεν τους αρέσει. Θέλετε να αξυγιάνετε τον αθλητισμό; Γλιτώστε τα γήπεδα από την παρουσία σας, διαπαιδαγωγήστε σωστά τα νέα παιδιά και αφήστε την αστηνομία να κάνει την δουλειά της χωρί να φοβάστε το πολιτικό κόστος. Αφήστε να μπει ο σπόρος και αν καρποφορίσει θα το μάθουμε στα χρόνια που έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: